Whippetrace träning

Idag har vi testat på whippetrace och lilla Ferdinand (Theo) sprang till och med efter trasan! Han verkade tycka att det var riktigt kul. Första gången han sprang var det mer ett "skuttande framåt" istället för spring, men andra gången så visste han vad som gällde och satte fart efter, för att sedan "döda" den framme i sandgropen.
Thasso verkade också tycka det var kul, allra roligast var det när han väl fick trasan såklart. Bilder: Pixbox

Imorgon har vi en tung dag framför oss, med mycket sorg! Herman vår solstråle kommer då att lämna oss, sin Maja och våra whippar för ett bättre liv i himmelen. Tyvärr kan jag inte skriva mer för tårarna rinner ner.. Vi kommer sakna dig!!!


Världens bästa Herman!

Uppdateringen..

Uppdateringen som aldrig kommer...
Tyvärr springer varenda minut iväg så fort. Jag har ju så mycket att berätta och då vill jag ju också ha tid på mig att skriva allt, men vi får ta en kort liten genomgång.

Thasso är nu inne på sin trettonde vecka och sin femte tillsammans med oss. Mycket har verkligen hänt! De första veckorna var väldigt intensiva och vi undrade många gånger vad vi hade gett oss in på. Theo är ju inte riktigt en whippethund och var absolut inte någon whippetvalp. Han var så enkel och lugn. Thasso däremot är precis vad vi har hört att en whippetvalp ska vara, plus lite till. Det har varit fullt ös sedan han kom in över tröskeln. Han har ju hunnit med en hel del rackartyg.
Nu måste jag erkänna att han börjar lugna ner sig och finna sin plats. Vi behöver inte övervaka minsta lilla steg han tar längre. Man vet (precis som med barn) att när det är helt tyst där han är så händer något som förmodligen inte är något bra.
Han sover också hela nätterna nu, det gjorde han inte till en början. Han är som en papegoja. Han sover i bur och när det är dags att sova lägger vi in honom i buren och hänger för ett mörkt badlakan, sen så sover han hur bra som helst.
Förra veckan så började våra två sötnosar på dagis också. Något som måste vara väldigt kul, för när de kommer hem så sover de som tokar resten av eftermiddagen. Imorgon ska vi ut till brukshundsklubben och testa på whippetrace. Anna-Karin Widén har varit gullig och bjudit ut oss, både Theo och Thasso ska få testa. Mycket spännande!

I alla fall så är han en underbar whippet och vi älskar honom och Theo helt otroligt mycket!



Hundhalsband

Jag vill också berätta om en bra sida att beställa hundhalsband ifrån.
EVAS HUNDHALSBAND
Det är fina halsband, till bra kavlité och bra priser. Halsbanden är mjuka och finns i många olika fina mönster och färger.
Vi har köpt tre olika och bland annat ett till lille Thasso. Supersmidigt med ett halsband som bara att går att trä på nu när det är mycket spring ut och in.

Hemsidan kommer att uppdateras inom kort. Just nu kan inte alla bilder visas som de ska. Ta gärna en titt ändå!

Här nedan ser ni de halsband vi har köpt!




Nationella Hundutställningen Norrköping

Idag var det alltså Theo´s debut på hans första officella utställning!
OCH det gick förvånadsvärt bra! Han fick en etta och CK, och så blev han BH2. Så nära ett CERT! Helt ortoligt!



Domaren var från Norge och hette: Eli-Marie Klepp

Kritiken löd:
Mkt vacker typ, 1 år, korr. S-formad, bra huvud, glittrande ögon, rosen öron, härlig hals, välvinklad bra knäled, katt fot, utm benstomme, fin hashöjd, tilltalande höjd, ngt vevande framben, rörelser utm från sidan, välvisad.


Jag kan ju erkänna att när domaren började flytta om hundarna och sedan började veva med sin hand och visade att det var Theo som tog första plats och blev den enda som fick CK, så bara sprutade tårarna! Det var inget vi hade förväntat oss när vi åkte dit, man blev verkligen oerhört rörd! Sedan när han stod som BH2, ja då fattade jag nog ingenting. Wow, kan jag bara säga! Bilder: Vår Pixbox

* * *

Sedan efter lite mat här hemma hos oss, så åkte vi tillsammans med Lena & Peter till Eksund. Då var det dags för mamma Peggy och syskonen Ada, Lovis och Theo att busa. Fullt ös, medvetslös, var inte långt borta. Peggy slog sig i benet, Lovis slog upp ett sår vid ögat och Ada trillade i dammen, men de hade så kul!
Även Thasso och syster Dolly har busat som tokar idag. Tyvärr har Thasso också busat med en humla. Vid åttatiden ikväll märkte vi att vår lillkille var helt uppsvullen på vänster sida av nosen. Vi blev otroligt rädda och oroliga, men Lena kunde lugna oss och tala om vad vi skulle göra.
Just nu verkar det som det är bra trots allt. Han är fortfarande svullen men han har fått kortison och verkar må bra. Nu ligger han och vilar, men vi håller ögonen på honom hela tiden. Vår lilla tok är det!



Lite bilder från buset i Eksund:








Peter, du är verkligen en klippa med Theo i ringen!
Tack för att du ställde honom åt oss idag!

Första officiella utställningen

Imorgon ska vi på vår och Theo´s första officiella utställning. Det blir här i Norrköping, på Himmelstalund. Kommer bli så kul. Vi får bara hoppas att inte vädret sviker. NT visar inget regn i alla fall.
Efter utställningen blir det en liten syskonträff i Eksund. Mamma Peggy kommer med dotter Lovis. Även lilla Dolly från senaste kullen följer med. Så Syskonen Lovis, Ada och Theo från förra årets kull ska få leka tillsammans och lika så Thasso och Dolly från årets kull. Ska bli riktigt kul att se dem alla tillsammans.

På söndag kommer Svärmor Agneta och Bernt med Goliat och Ture. De ska också på utställningen, på Himmelstalund. Sedan blir det mat och mys!

Vi vill också passa på att gratta söta Goliat som fyller två år imorgon!
GRATTIS SÖTNOS!




Här följer några vackra bilder på Goliat och Ture tillsammans.




För övrigt växer Thasso och lär sig mycket nya saker varje dag. Han är en riktigt smart liten gosse.
Ska försöka ge er en ordentlig uppdatering i veckan som kommer.


Här är han tillsammans med Theo´s syster Ada. Puss puss!

Theo´s födelsedag!

För idag är ingen vanlig dag, idag är Theo´s födelsedag, hurra, hurra, hurra!

Ja, ett år har gått sedan Peggy fick sina nio vackra valpar! Ett år har gått sedan Peter ringde och berättade att de hade kommit. Redan då berättade han också om en hane som han trodde vi skulle gilla. Det var ju en som hade samma rödbruna färg som Peggy... Det var ju också han det blev. Vår underbara Theo, Carmodey Gullgosse!

Vi önskar ett stort grattis till alla syskonen och ett stort tack till Lena och Peter för att  vi fick köpa vår valp. Ett extra stort tack till Peter som berättade om whippets och hans hundar för mig på våra kafferaster, som tog med sig Peggy till jobbet, just för att jag och Erik skulle få träffa vår första whippet! Hade det inte varit för dig hade vi nog inte kommit i kontakt med denna underbara ras och inte heller köpt oss någon. Inte heller hade jag träffat Lena som jag tycker så mycket om!
Lena och Peter är verkligen underbara uppfödare och människor!

GRATTIS, GRATTIS och TACK!
















GRATTIS ÄVEN TILL VÅR ÄLSKLING!

RSS 2.0